Hur uppnår man att dämpa LED-gatubelysning?

Dimming LED street Lighting

Som en konstant strömkälla kan LED dimmas i sig. "Strömmen som strömmar genom LED-lampans pärlor bestämmer ljusets utgång." Deras ljusstyrka kan justeras helt enkelt genom att reglera strömningsströmmen hos skiktet av halvledarmaterial som är fäst vid substratet.

LED gillar inte den traditionella ljuskällan, dimmerar och påverkar inte LED-lampans effektivitet och livslängd. I själva verket kan dimning minska sin driftstemperatur, varigenom LED-lampans livslängd förlängs.
Dessutom är dimmeringsområdet för LED-lampor bredare än för kompaktlysrör och högintensitetsladdningslampor. Jämfört med den kompakta lysrörslampan 10% till 30% av dimmningen (data från American Electrical Manufacturers Association NEMA), högintensitetsladdningslampan 30% till 60% av dimmningen (data från US Lighting Product Information Engineering NLPIP), LED-dimning kan utföras för att uppnå full belastning under 1%.

Vilken LED-enhet som helst, om du vill göra en ny ljuskälla eller LED-belysning, behöver en enhet för att uppnå dimma. Eftersom LED-lampor är lågspännings-likströmskällor, kräver LED-lampor en elektronisk drivrutin för att omvandla AC till användbar och justerbar likström. Dessa enheter är uppdelade i två dimmeringslägen. I pulsbreddsmoduleringsläget (PWM) är strömmen genom LED-lampan avstängd vid en mycket hög frekvens, "vanligtvis flera tusen gånger per sekund" och strömmen genom LED-lampan är lika med det aktuella genomsnittet i LED-omkopplingscykeln . Att minska LED-lampans tid kan minska medelströmmen eller den effektiva strömmen, vilket reducerar LED-ljusets ljusstyrka.
PWM och CCR har sina egna fördelar och nackdelar. PWM-applikationen är mer omfattande, dämpningsintervallet är bredare, kan göra ljusutgång på 1% eller mindre och oavsett lysdioden i märkströmmen, maxströmmen eller nuvarande arbete kan undvika färgblekning fenomen. Eftersom PWM-dimning använder snabbkoppling på och av, kräver det mer sofistikerade och dyrare elektroniska drivenheter för att generera tillräckligt högfrekventa strömpulser för att förhindra att ögat blinkar.
CCR-dimning är effektivare och enklare eftersom det kräver en mycket enklare och billigare enhet. Till skillnad från PWM producerar CCR inte elektromagnetisk störning orsakad av högfrekvent omkoppling av EMI. Dessutom tillåter CCR att enheten placeras längre bort från ljuskällan, vilket är fördelaktigt för att byta ljuskälla med lysdioder eller för kompakta armaturer med begränsat internt utrymme. CCR är dock inte lämplig för applikationer där dimmeringsbehovet är mindre än 10%. "I mycket låga strömförhållanden kan LED inte fungera korrekt, ljusutgången är inte stabil.